Zo maak jij jouw puppy zindelijk

Hier zijn enkele tips die je kunnen helpen om je puppy zindelijk te krijgen.

Het krijgen van een nieuwe puppy kan een spannende en leuke ervaring zijn. Het kan echter ook stressvol zijn als je niet weet hoe je je pup zindelijk kunt maken. Hier zijn enkele tips die je kunnen helpen om je puppy zindelijk te krijgen.

 

Regelmatig naar buiten

Ten eerste is het belangrijk om je pup regelmatig naar buiten te brengen. Dit moet minstens elke twee uur gebeuren, en ook direct na het eten, drinken of spelen. Als je pup begint te snuffelen of in cirkels begint te lopen, is dit een teken dat hij waarschijnlijk moet plassen of poepen. Het is belangrijk om hem dan meteen naar buiten te brengen. Het is ook belangrijk om een vaste plek te hebben waar je pup zijn behoeften kan doen. Breng hem daarom altijd naar dezelfde plek buiten. Door deze routine aan te houden, leert je pup dat dit de plek is waar hij zijn behoeften kan doen.

 

Niet boos worden

Als je pup een ongelukje binnen heeft gehad, is het belangrijk om niet boos op hem te worden. Dit kan je pup angstig maken en zijn zindelijkheidstraining bemoeilijken. In plaats daarvan moet je de vlek grondig schoonmaken om te voorkomen dat je pup opnieuw op dezelfde plek gaat plassen of poepen. Beloon je pup als hij zijn behoeften buiten heeft gedaan. Geef hem bijvoorbeeld een traktatie of prijs hem met lovende woorden. Dit moedigt je pup aan om zijn behoeften buiten te doen en zal hem helpen om te begrijpen wat van hem verwacht wordt.

 

Blijf consistent

Het kan even duren voordat je pup zindelijk is, maar blijf geduldig en consistent. Met tijd en toewijding zal je pup uiteindelijk leren waar hij zijn behoeften kan doen en zal hij zindelijk worden. En vergeet niet om te genieten van deze leuke tijd met je nieuwe beste vriend! Toch hulp nodig? Ga dan naar DogTalk, de hondenschool met bijvoorbeeld een Puppycursus nabij Uithoorn.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van training voor jouw hond? Neem dan een kijkje bij onze hondenschool.

 

Beagle puppy op hondenschool

Meer referenties

Hoe blij zijn de nieuwe gezinnen met hun beaglepuppy?