Inzicht in het Welzijn van Beagle Moeders

Echo en Röntgenfoto Tijdens de Dracht

Welkom bij het blog van onze Beagle-kennel! We hechten veel waarde aan het welzijn van onze teven en hun pups. Daarom willen we graag wat meer inzicht geven in het belang van echo’s en röntgenfoto’s tijdens de dracht van onze geliefde Beagle-dames.

Waarom een echo tijdens de dracht?

Een echo tijdens de dracht is een waardevol hulpmiddel om te bevestigen dat een teef zwanger is en om belangrijke informatie te verkrijgen over haar zwangerschap. Rond de 28e dag na de dekking kan de dierenarts met een echo de aanwezigheid van vruchtblaasjes detecteren. Dit geeft ons een duidelijk beeld van het aantal verwachte pups en stelt ons in staat om de moeder extra goed te verzorgen en voor te bereiden op de bevalling. Bovendien kan de dierenarts eventuele problemen vroegtijdig identificeren, wat van cruciaal belang is voor een succesvolle zwangerschap en gezonde pups.

De veiligheid van röntgenfoto’s bij drachtige teven

Röntgenfoto’s worden meestal genomen rond de 55e dag van de dracht, dit is meestal een paar dagen voor de verwachte bevallingsdatum. Hoewel sommige mensen zich zorgen maken over de veiligheid van röntgenstralen voor drachtige teven, kunnen we geruststellen dat moderne veterinair gebruikte apparatuur minimale blootstelling garandeert. De hoeveelheid straling die de teef ontvangt, is zeer laag en zal geen schade aanrichten aan de ongeboren pups.

Waarom röntgenfoto’s tijdens de dracht?

Het doel van het nemen van een röntgenfoto tijdens de dracht is om een nauwkeurige schatting te krijgen van het aantal pups dat de teef draagt. Dit is belangrijk om verschillende redenen:

  1. Bevallingsvoorbereiding: Door het aantal pups te kennen, kunnen we ons voorbereiden op de bevalling en zorgen voor een veilige en comfortabele omgeving voor de moeder en haar nakomelingen.
  2. Gezondheid van de teef: Als we weten hoeveel pups er worden verwacht, kunnen we beoordelen of de teef in staat zal zijn om zonder complicaties te bevallen of dat een keizersnede nodig kan zijn. Dit helpt ons mogelijke risico’s te minimaliseren.
  3. Monitoring van de groei: Röntgenfoto’s bieden ons ook de mogelijkheid om de groei en ontwikkeling van de pups te volgen. We kunnen eventuele afwijkingen opmerken en indien nodig vroegtijdig ingrijpen.

Zorg na de echo en röntgenfoto

Zodra we de informatie hebben verkregen van de echo en röntgenfoto, kunnen we ons volledig richten op het welzijn van onze teef en haar toekomstige pups. We zorgen ervoor dat de teef goed wordt gevoed en voldoende beweging krijgt om haar in optimale conditie te houden. Bovendien zorgen we ervoor dat ze een comfortabele en rustige plek heeft om te bevallen. En weten we hoeveel toekomstige beagle-baasjes we mogen verblijden met het nieuws dat ze een puppy kunnen verwachten.

Norie is half volgende week uitgerekend er zijn nog pups beschikbaar, dus als je in aanmerking wil komen of meer wil weten. Mail ons : info@dogtalk.nl

Conclusie

Het nemen van een echo en röntgenfoto tijdens de dracht van een Beagle-teef is essentieel voor het waarborgen van het welzijn van zowel de moeder als haar pups. Deze medische hulpmiddelen stellen ons in staat om goed voorbereid te zijn op de bevalling en eventuele gezondheidsproblemen vroegtijdig te identificeren. Als verantwoordelijke fokkers staat de gezondheid en het geluk van onze Beagles altijd voorop, en dankzij moderne veterinaire technieken kunnen we hen de beste zorg bieden.

 

Vind je het leuk om kennis te maken met ons, onze beagle dames en meer te weten te komen over de beschikbare beagle pups? Kijk dan op onze website https://beagles.dogtalk.nl/

Wil je meer weten over de mogelijkheden van training voor jouw hond? Neem dan een kijkje bij onze hondenschool.

Rontgen foto tijdens dracht beagle

Meer referenties

Hoe blij zijn de nieuwe gezinnen met hun beaglepuppy?