Het belang van goede hondentraining

Je kunt een hond heel veel leren. Maar als je jouw hond een goede basis wilt geven, dan mag een puppycursus eigenlijk niet ontbreken.

Je kunt een hond heel veel leren. Maar als je jouw hond een goede basis wilt geven, dan mag een puppycursus eigenlijk niet ontbreken. Maar ook als een hond ouder wordt, kunnen er bijvoorbeeld gedragsproblemen ontstaan. Een hondentraining Haarlemmermeer of een hondentraining Amsterdam kan jouw helpen jou puppy of hond beter te begrijpen en goed op te voeden. En dat is wel net zo prettig!

Want hoe voed je nou goed een hond op?

Het begint eigenlijk al bij de start van het jonge leven van een puppy. Als je trotse eigenaar wordt van zo’n klein en jong hondje, dan loop je tegen allerlei uitdagingen aan naast dat het ook leuk is. Belangrijk daarbij is dat je jouw pup of hond echt leert te begrijpen, zodat je op een goede manier kunt samen leven. Want elke hond is anders en daar moet je samen een weg in zien te vinden.

Zorg voor veiligheid, rust en regelmaat

Je kunt eigenlijk wel stellen dat puppy’s en honden soms net kinderen zijn. Als baasje is het belangrijk om voor veiligheid te zorgen. Dit houdt bijvoorbeeld in dat zijn slaapplek op een rustige omgeving hoort te staan, zodat jouw pup of hond ook veilig en rustig kan slapen. Puppy’s en honden gaan ook goed op regelmaat en hebben voldoende slaap nodig. Voor puppy’s is dit extra belangrijk, omdat ze in het begin wel bijna 20 uur slapen. Zorg er daarnaast voor dat je van te voren duidelijke huis- en omgangregels hebt gemaakt. Door je hond dit goed aan te leren, weten jullie allebei wat je van elkaar kunt verwachten.

 

Wil je meer weten over de mogelijkheden van training voor jouw hond? Neem dan een kijkje bij onze hondenschool.

 

Beagle puppy op hondenschool

Meer referenties

Hoe blij zijn de nieuwe gezinnen met hun beaglepuppy?

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op de website gaat u akkoord met ons privacybeleid.   Meer info