Wat kan je een hond leren?

Wil jij meer weten over wat je een hond kan leren? Lees dan snel verder.

We weten allemaal dat honden hele intelligente wezens zijn. Je kan ze heel veel leren en ze snappen nog meer. Daarnaast zijn honden ook hele sociale dieren en bouwen ze echt een band op met de mensen om hen heen. Een hond kan bijvoorbeeld écht rouwen als een baasje komt te overlijden. Als je weet wat je jouw hond allemaal kan aanleren zal je pas écht zien hoe intelligent onze trouwe viervoeters zijn. Wil jij meer weten over wat je een hond kan leren? Lees dan snel verder.

Hondentraining

De meeste mensen gaan met hun hond naar puppytraining. Tijdens zo’n Hondentraining haarlemmermeer of een Hondentraining Amsterdam leert de hond dat jij de baas bent en leren ze trucjes als zitten, liggen en dat ze naast je moeten lopen. Dat is echter pas het begin. De intelligentie van een hond gaat veel verder dan dat.

Praten

Honden kunnen toch helemaal niet praten? Dat klopt, ze kunnen niet praten in onze taal. Wat ze wel heel goed kunnen is communiceren. Zo kan je tegenwoordig knoppen kopen waarom je zelf een boodschap kan inspreken. Als je er de tijd voor neemt kan je zo je hond leren om te ‘zeggen’ dat hij wil eten, drinken, moet plassen, aandacht wil, wil spelen, en nog wel 100 andere boodschappen. Een hond kan misschien niet zelf praten, maar ze begrijpen onze taal zeker. Door goed te oefenen en te kiezen voor knoppen met verschillende kleuren leren ze in een mum van tijd om echt met ons te praten.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van training voor jouw hond? Neem dan een kijkje bij onze hondenschool.

 

Beagle puppy op hondenschool

Meer referenties

Hoe blij zijn de nieuwe gezinnen met hun beaglepuppy?

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op de website gaat u akkoord met ons privacybeleid.   Meer info