Tips om je hond te trainen

Welke tips moet je ter harte nemen als je een hond gaat trainen? Lees het hieronder in dit artikel. 

Heb jij een nieuwe hond in huis en wil je zo snel mogelijk jouw hond trainen? Dan kun je er uiteraard voor kiezen om met je hond naar puppycursus toe te gaan. Zo kun je bijvoorbeeld terecht bij de hondenschool in Haarlemmermeer, maar voor hondentraining in Hoofddorp zijn ook genoeg locaties te vinden. Daarnaast kun je zelf ook met de hond gaan trainen. Dit is soms ook wel nodig, maar het kan ook een leuke hobby worden. Welke tips moet je ter harte nemen als je een hond gaat trainen? Lees het hieronder in dit artikel. 

Korte trainingssessies

De eerste tips die je ter harte kunt nemen als je begint met het trainen van de hond is dat trainingssessies niet te lang moeten duren. Hou een sessie op maximaal vijf minuten. Je vraagt immers totale concentratie van de hond? Dan is vijf minuten behoorlijk lang. Dit kun je natuurlijk wel meerdere keren per dag doen, maar begint je hond te gapen, krabben, weg te kijken of glazig te kijken? Dan weet je dat je zijn concentratie niet gaat krijgen. 

Belonen van de hond

Trainen van de hond gaat niet vanzelf. Je moet zorgen voor een passende beloning. Luistert je hond goed? Dan kun je een beloning geven zoals een hondensnoepje, een kauwstaaf of een bot. Presteert je hond niet zo goed? Beloon hem dan met een troostprijs. Dan kun je denken aan een hondenbrokje. 

Trainingen voorbereiden

Voordat je met trainen begint moet je wel het een en ander voorbereiden. Daarbij kun je denken aan het snijden van beloning in kleine stukjes en een bakje met beloningen bij de hand hebben. 

Wil je meer weten over de mogelijkheden van training voor jouw hond? Neem dan een kijkje bij onze hondenschool.

 

Beagle puppy tijdens puppycursus

Meer referenties

Hoe blij zijn de nieuwe gezinnen met hun beaglepuppy?