Beagle update Mei 2023

Volg onze belevenissen als beagle fokker.

Deze update heeft wat langer op zich laten wachten dan normaal. Stomweg omdat we even moesten bijkomen van het laatste nestje. Want jeetje dat was een flinke klus, 10 superleuke puppy’s va Elfie. Maar dus ook 10 gezinnen (veel met kids) die we bijna wekelijks zagen voor puppy knuffelen, socialisatie en zelf een stuk training. Maar het was het meer dan waard, alle 10 de kleintjes doen het fantastisch, ze zijn inmiddels al 5 maanden. Dus staan met een pootje in de pubertijd.

In de tussentijd zijn er ook een aantal terugkomactiviteiten geweest, waarbij de beagles uit de verschillende nesten van de afgelopen jaar weer gezellig bij elkaar waren. Zo hebben we een playdate gehad, een detectieworkshop en hebben we een zweetspoor gelopen. Drukke boel dus.

 En Elfie is een paar daagjes lekker zonder de andere dames op Texel geweest met een van ons. Even van mommie-quality time en herstellen van die zware klus.

We zijn achter de schermen ook bezig met de organisatie van de jaarlijkse terugkomdag, waarbij alle DogTalk beagles maar ook de reutjes/vaders en bevriende beagles uitgenodigd worden. Een waar beagle feest dus. De afgelopen jaren hebben we dit helaas niet groots mogen organiseren, maar dat maken we dit jaar meer dan goed. We gaan naar de hondenrenbaan in Amsterdam, waarbij de beagles achter de “haas” (nep) mogen aan racen en we andere leuke activiteiten organiseren. Vind je het leuk om alvast met ons, de DogTalk beagles en andere eigenaren kennis te maken? Dan ben je van harte welkom op zo 10-09. Laat het ons wel even weten….

 Ook heeft er nog een hondenshow op de agenda gestaan. Poppie is voor de eerste keer in de juniorklasse voorgebracht, met een mooi resultaat een uitmuntend en een 3e plaats. (Achter twee oudere kampioenshonden). We zijn dan ook super trots op haar! We showen onze honden omdat we fokken volgens de richtlijnen van de Beagle Club. Een van die voorwaarden is dat de junior (of oudere honden) minimaal twee keer een zeer goed beoordeling hebben gehad van twee verschillende keurmeesters. We zijn dus goed op weg met dat kleine spookje!

 Natuurlijk zijn we ons aan het oriënteren op een knappe reu/date voor Norie. En is het afwachten op de loopsheid. Omdat we beseffen dat de tijden best een beetje veranderd zijn. Zo is alles bijvoorbeeld veel duurder geworden. Gewoon het dagelijks leven, maar ook de dierenartskosten, de kosten van de raad van beheer. En niet te vergeten het gas en stroom. Jeetje we zijn ons rot geschrokken, want in de weken dat er pups bij ons thuis zijn. Draait de wasmachine de hele dag (we willen ze immers een lekker schoon mandje bieden) en staat de verwarming fors hoog (want de puppy’s kunnen zich nog onvoldoende goed warm houden). Al met al denk ik dat veel mensen het in hun portemonnee voelen.

De kosten van een DogTalk beagle zijn op dit moment €2150,- . We hopen Norie medio Juni te kunnen laten dekken, dat betekent dat er misschien in Juli/Augustus puppy’s geboren worden.  Wil jij in aanmerking komen voor een van deze puppy’s laat het ons dan weten per mail. Dan informeren we jullie over de verdere selectieprocedure.

 

Als er vragen zijn, gooi ze op de mail. We nemen graag de tijd deze te beantwoorden.

 

En misschien totaal overbodig, want veel van jullie volgen onze dames al op de voet. Maar je kan onze beagle dames volgen via facebook en instagram.

Facebook: https://www.facebook.com/DogTalkBeagles/

Instagram: https://www.instagram.com/dogtalkbeagles/

Meer over ons vind je op: https://www.dogtalk.nl/

Meer weten:
Beagle fokker 
Beaglepuppy
Beagle puppy kopen
DogTalk

Meer referenties

Hoe blij zijn de nieuwe gezinnen met hun beaglepuppy?

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op de website gaat u akkoord met ons privacybeleid.   Meer info