Beagle puppy kopen

Blijf op de hoogte als je op de wachtlijst staat

Jullie ontvangen deze mail omdat jullie op de wachtlijst staan voor een beagle puppy van een van onze beagle dames. Spannend! Het fokken van gezonde beagle puppy’s vraagt veel voorbereiding. Op dit moment verwachten we een loopsheid medio april/mei. Dan gaan we Rosie laten dekken, laten we met z’n allen heel hard duimen op een geslaagde dekking. Dan mogen we zomer-puppies verwachten.

Hoe bereide we onze beagle dames hierop voor? De afgelopen tijd hebben we ons bezig gehouden met de volgende zaken:

  • Het testen van het DNA van Norie. De beagles waar wij mee fokken zijn vrij van de veel voorkomende genetische aandoeningen, zoals MLS, Lafora en NCCD. In theorie betekent het dat als de ouders vrij zijn dat de nakomelingen dit ook zijn. Maar omdat de natuur soms grillig kan zijn en mutaties nooit uitgesloten zijn, laten wij al onze honden toch testen. Een spannend moment! Met een super uitslag, ook Norie is vrij van alle veel voorkomende aandoeningen en ook geen drager. Dus als we bij een mogelijke dekking van Norie een reu kiezen met ook deze uitslagen, verkleinen we de kans op het krijgen van genetische aandoeningen in de behalve populatie nog verder. En dat is waarom we dat doen, we willen jullie zoveel mogelijk garantie geven om een fijn en gezond leven voor jullie hond.
  • We hebben een geschikte reu voor Rosie gevonden. Oei, wat kijken wij uit naar deze combinatie! Wellicht dat we zelf ook een beagle puppy uit deze combinatie houden. Deze reu woont wel helemaal richting Duitsland en heeft drukke eigenaren (zijn veel onderweg). Omdat de natuur zich niet laat dwingen, hebben we ook al een alternatieve reu achter de hand. Maar we hopen natuurlijk gewoon op de eerste keuze.
  • Norie loopt over twee weken haar tweede hondenshow, deze keer in de jeugdklasse. Dus nu kan ze echte beoordelingen behalen. We hopen minimaal 2 keer een zeer goed met haar te behalen zodat ze aantoonbaar aan de ras standaard voldoet. Het lopen van een show vraagt veel voorbereiding.
  • Daarnaast zijn we natuurlijk lekker veel met de dames op pad. Het weer wordt steeds beter en daar genieten we samen van. Lekker struinen door het bos en de dames zelf weten de fijne plekjes in het zonnetje in de tuin alweer eerder te vinden dan wij zelf. Het zijn een stel ondeugende prinsesjes : Elfie, Pixie, Rosie en Norie.

Misschien vind je het leuk om te lezen, maar in de afgelopen Beaglebode heeft ook weer een artikel van onze hand gestaan. Dit keer over het werken met honden en hun eigenaren.

De wachtlijst is lang, en zoals je hierboven leest, laat de natuur zich niet dwingen. Dus geduld is in de zoektocht naar een gezonde en goed gesocialiseerde beagle puppy noodzakelijk.

Mocht je in de tussentijd al een puppy hebben mogen verwelkomen, laat je het ons dat weten? Dan blijft onze wachtlijst up-to-date. En je bent dan natuurlijk van harte welkom op de puppytraining bij DogTalk.

Meer weten:
Beagle fokker 
Beaglepuppy
Beagle puppy kopen

Meer referenties

Hoe blij zijn de nieuwe gezinnen met hun beaglepuppy?