De ontwikkelingen van de beagle-puppy’s van Pixie en Raver

 

Week 4-5

Het is een bijzondere tijd voor ons bij DogTalk Beagles. De zeven prachtige beagle puppy’s van Pixie en Raver groeien elke dag en maken volop nieuwe ontwikkelingen door. Tussen week 4 en 5 beginnen de puppy’s echt de wereld te ontdekken, en dit is een fascinerende fase waarin ze snel veranderend gedrag laten zien. We nemen je graag mee in hun ontdekkingsreis.

Fysieke en sociale ontwikkelingen

In de vierde week beginnen de beagle puppy’s stabieler te lopen. Waar ze eerst nog wat onhandig bewogen, zien we nu dat ze steeds vlotter en actiever rondlopen. Hun benen worden sterker, en we zien dat ze vaak met elkaar spelen, wat een belangrijk onderdeel is van hun sociale ontwikkeling. Spelletjes zoals zachtjes tegen elkaar aan duwen en voorzichtig in elkaar bijten helpen hen om hun motoriek en sociale vaardigheden te verfijnen. Dit gaat soms ook best al hard en venijnig, zeker als ze moe zijn.

Ook hun zintuigen zijn volop in ontwikkeling. Hun gezichtsvermogen en gehoor verbeteren dagelijks, waardoor ze steeds beter reageren op geluiden in hun omgeving en op onze stemmen. Het is prachtig om te zien hoe ze nieuwsgierig worden naar alles om hen heen, van nieuwe geluiden tot onbekende voorwerpen in hun speelruimte.

De belangrijke lessen in socialisatie

Tussen de 4 en 5 weken beginnen beagle puppy’s echt hun sociale vaardigheden te ontwikkelen. Dit is een cruciale periode voor hun socialisatie, niet alleen met hun broertjes en zusjes, maar ook met ons en andere mensen. We hebben deze week extra aandacht besteed aan het laten kennismaken van de puppy’s met verschillende mensen, geluiden en nieuwe ervaringen. Dit zorgt ervoor dat ze zelfverzekerd en stabiel opgroeien.

Dit is ook het moment waarop ze leren hoe ze op een juiste manier met elkaar kunnen omgaan. Door spel leren ze hoe ze hun bijtgedrag moeten beheersen en hoe ze kunnen communiceren zonder te hardhandig te zijn. Pixie houdt hen goed in de gaten en grijpt soms in als het nodig is, waardoor ze nog meer leren over grenzen en respect voor elkaar.

De eerste stappen richting zelfstandigheid

Hoewel Pixie nog steeds een zorgzame moeder is, merken we dat de beagle puppy’s steeds onafhankelijker worden. Ze beginnen wat langere periodes zonder haar door te brengen, waarbij ze hun omgeving verkennen. De overstap van moedermelk naar vast voedsel is begonnen, en het is mooi om te zien hoe ze langzaam wennen aan nieuwe smaken en texturen.

Zindelijkheid en ontdekkingstocht

We zien ook dat de puppy’s langzaam beginnen te begrijpen waar ze hun behoeften moeten doen. Ze zijn nog jong, maar het feit dat ze instinctief een plekje zoeken buiten hun slaapruimte, laat zien dat ze al belangrijke stappen richting zindelijkheid maken. Hun nieuwsgierigheid is groot, en we zorgen ervoor dat ze voldoende veilige ruimte hebben om te verkennen en te spelen.

Drie beagle puppy’s nog beschikbaar voor een liefdevol thuis

Terwijl we genieten van het zien opgroeien van de beagle puppy’s van Pixie en Raver, zijn er nog drie puppy’s beschikbaar die op zoek zijn naar een liefdevol huis. Ben jij op zoek naar een gezonde en stabiele beagle puppy die onderdeel kan worden van je gezin? Dan nodigen we je van harte uit om vrijblijvend kennis te maken met ons en de puppy’s.

Bij DogTalk Beagles besteden we veel aandacht aan het welzijn van onze puppy’s. Als ervaren beagle fokker zorgen we ervoor dat ze goed gesocialiseerd worden, zodat ze zich straks makkelijk kunnen aanpassen aan hun nieuwe thuis. Of je nu op zoek bent naar een gezinslid of een trouwe kameraad, onze beagle puppy’s zijn klaar om hun nieuwe familie te ontmoeten.

Kom kennismaken met onze beagle puppy’s

Ben je geïnteresseerd in een van onze prachtige beagle puppy’s? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken. Je bent altijd welkom om de puppy’s te ontmoeten en zelf te ervaren hoe speels en lief ze zijn. Onze puppy’s worden met veel liefde grootgebracht en we zorgen ervoor dat ze gezond en goed voorbereid naar hun nieuwe thuis gaan.

Wacht niet te lang, want de beschikbare beagle puppy’s zijn snel gereserveerd. Als je op zoek bent naar een ervaren beagle fokker die de gezondheid en socialisatie van zijn honden vooropstelt, dan ben je bij DogTalk Beagles aan het juiste adres.

Blijf ons volgen voor meer updates en schattige foto’s van deze bijzondere beaglefamilie!

Vind je het leuk om kennis te maken met ons, onze beagle dames en meer te weten te komen over de beschikbare beagle pups? Kijk dan op onze website https://beagles.dogtalk.nl/

Wil je meer weten over de mogelijkheden van training voor jouw hond? Neem dan een kijkje bij onze hondenschool.

Slapende beagle puppy bij fokker

Meer referenties

Hoe blij zijn de nieuwe gezinnen met hun beaglepuppy?